Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΑΡΓΙΛΟΣ από λάσπη της θάλασσας

Γνήσιος, φρέσκος, πράσινος Άργιλος από λάσπη της  θάλασσας. Πλούσιος σε σπάνιους μικροοργανισμούς , φυτικά κατάλοιπα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 
Ιδανικός για μάσκα προσώπου, σώματος και λασποθεραπεία. Συσκευασία 100 γραμμαρίων.
Τιμή 8 ευρώ. 



Πληροφορίες για Πάφο στο  Τηλ.  99562555.
 Για τις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου 99431153.


ΑΡΓΙΛΟΣ
Ο Άργιλος είναι ένα πανάρχαιο γιατρικό που χρησιμοποιούνταν από τους Αιγύπτιους και τους Ρωμαίους για την ομορφιά του δέρματος. Στις χώρες της Ανατολής η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη, ενώ στις μέρες μας χρησιμοποιείται ευρέως και στη Δύση, μετά από πολλές σύγχρονες μελέτες που επιβεβαιώνουν την πολύτιμη αξία του. Πρόκειται για ένα ιζηματογενές πέτρωμα, πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα όπως κάλιο, αλουμίνιο, ασβέστιο, νάτριο, αλλά και άργυρο, σίδηρο, χρυσό, χαλκό. Διατίθεται στο εμπόριο σε μορφή σκόνης ή κάψουλας, σε τρεις τύπους: ο πράσινος, ο κόκκινος, και ο λευκός.

Οι τρόποι χρήσης είναι εξωτερικά, δηλαδή με τη μορφή μάσκας, καταπλάσματος ή κομπρέσας, για διάφορες περιοχές του σώματος. Επίσης, στα φαρμακεία και στα καταστήματα υγιεινής διατροφής πωλούνται και σαπούνια ή πούδρες αργίλου. Αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά κατά της υπερβολικής εφίδρωσης, χάρη στην εξαιρετική απορροφητική ιδιότητα του αργίλου, που εξαλείφει την κακοσμία του δέρματος.

Αν θέλετε να το αξιοποιήσετε για μάσκες ομορφιάς, τότε ανακατεύετε σ’ ένα μπολ μια χούφτα σκόνη αργίλου με δύο κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Για λιπαρό δέρμα εμπλουτίστε τη μάσκα με λίγο χυμό λεμόνι, ντομάτα ή αγγούρι. Για πολύ ξηρό δέρμα, προσθέστε λίγο μέλι. Μπορείτε επίσης και με κομπρέσες ενέργειας, σε αυτή την περίπτωση διαλύετε τον άργιλο με λίγο νερό. Βυθίζετε στο μίγμα μια γάζα ή ένα κομμάτι βαμβάκι και το απλώνετε στο δέρμα. Αν αυτό έχει φλεγμονή, η κομπρέσα πρέπει να είναι κρύα, αν πρόκειται για διαδικασία επανόρθωσης, όπως στην περίπτωση των ραγάδων, η κομπρέσα πρέπει να είναι χλιαρή.

Σημαντική η βοήθεια της λάσπης αργιλίου όπου καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Η λάσπη αργίλου είναι πολύτιμος σύμμαχος της γυναίκας στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς: συμβάλλει στην αποστράγγιση των κατακρατημένων υγρών, βοηθά στην απορρόφηση ενδεχόμενων οιδημάτων καθιστά πιο λεία και σφριγηλή την επιδερμίδα. Για τον τρόπο εφαρμογής και τη δοσολογία συμβουλευτείτε τον ειδικό αισθητικό στο κατάστημα απ’ όπου θα προμηθευτείτε τον άργιλο. Εξίσου γνωστή είναι και η αντιρυτιδική δράση που έχει ο άργιλός, οπότε αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, εφαρμόστε την παρακάτω μάσκα προσώπου 3 φορές την εβδομάδα.


Καθαρίστε το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ μ’ ένα γαλάκτωμα. Απλώστε με ομοιόμορφο τρόπο μια μάσκα αργίλου εμπλουτισμένη με αιθέρια έλαια χαμομηλιού και φασκόμηλου. Αφήστε τη για 20 - 25 λεπτά και πλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό. Ολοκληρώστε την περιποίηση απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: